Mozilla в рамките на проекта Fenix стартира разработването на съвсем нов браузър за

...
Mozilla в рамките на проекта Fenix стартира разработването на съвсем нов браузър за
Коментари Харесай

Mozilla разработва новия мобилен браузър Fenix

Mozilla в рамките на проекта  Fenix  стартира създаването на напълно нов браузър за мобилни устройства.

Всичко още е в напълно в начален стадий, като са осъществени към 5% от плануваната функционалност. Компанията даже разгласява първите макети на интерфейса.

Fenix се базира на енджина GeckoView и библиотеките Mozilla Android Components, употребявани за построяването на браузърите Firefox Focus и Firefox Lite. Първите макети на интерфейса демонстрират, че Mozilla опитва с преместването на адресния ред и панела за ръководства в долната част на програмния прозорец. Предлага се и разширено меню, напомнящо на класическото меню от десктоп версията на Firefox.



Чрез менюто може да се получи достъп до настройките, историята, метода на обрисуване на уеб страницата, търсенето на текст и така нататък Адресният ред е с усъвършенствана функционалност и вместо URL на страницата демонстрира заглавието на настоящата страница, както и специфичния повсеместен бутон за бързо извършване на някои дейности, като да вземем за пример изпращането на линка към друго устройство, прибавяне на уеб страницата в определените и други сходни.

В началната страница адресният ред е комбиниран с световното търсене. При затварянето на браузъра, отворените раздели се групират в сеанс и могат автоматизирано да бъдат отворени още веднъж.



Предвидено е вградено сканиране на QR кодове, вградена е опция за блокиране на рекламите, система за блокиране на всякакво следене на потребителя и други забавни и потребни благоприятни условия./ Kaldata.com

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР